Наскоро разкрити документи от аутопсия на убития президент на САЩ Уилям

...
Наскоро разкрити документи от аутопсия на убития президент на САЩ Уилям
Коментари Харесай

Експерименти по време на аутопсия: Лекар инжектирал куче и зайци с бактерии от убит американски президент

Наскоро разкрити документи от аутопсия на убития президент на Съединени американски щати Уилям Маккинли разкриват, че след гибелта на президента доктор е направил неортодоксални опити, при които е инжектирал бактериални проби от раните на президента в зайци и куче. Бележките, водени по случая, са налични за първи път.

На 6 септември 1901 година Леон Чолгош прострелва президента Маккинли два пъти отблизо разстояние, до момента в който се престорил, че ще се ръкува с него на Панамериканското ревю в Бъфало, Ню Йорк. Първият патрон безвредно рикоширал от копче на сакото на 25-ия президент, само че вторият навлязъл в корема му, пробивайки предната и задната стена на стомаха му. Маккинли бил откаран по неотложност в близката болница, където д-р Матю Ман направил интервенция на президента. След като в началото посочил признаци на цялостно възобновяване и излязъл от болничното заведение, положението на Маккинли ненадейно се влошило и той умрял на 14 септември. (Чолгош по-късно е наказан на гибел от електрически стол.)

Did you know Teddy Roosevelt is the youngest President in U.S. history? He was just 42 when he first took office after McKinley’s assassination — just a year younger than JFK would be upon his inauguration, and just a little over half our current President’s age.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР